2010. május 27., csütörtök

Lókötő


No nem szó szerint, csak bevállaltam egy ló megfestését és nem tudtam kerekedik-e valaha belőle egy ló (márha a lovak tudnak kerekedni)!

A megfestésére nem egészen egy hónap állt rendelkezésemre. Nagy mellénnyel rábólintottam, mert ugye az ember nem mondhatja azt, hogy ezt nem tudom, nem vagyok rá képes. Kihívásként tekintettem rá, habár egyszer már festettem egy lovat, de az egészen más volt, mivel kék-piros színekben pompázott/zik. Ne gondoljátok, hogy valami kis gyerekes ló, nem, ez egy rendes vágtázó paripa csak éppen kék-piros színekben teszi mindezt.

Na de térjünk át a jelenlegi pacira. Ez barna, esetleg pej vagy sárga kinek ahogy tetszik, én igazából nem értek hozzá. Elsőre igencsak elgondolkoztam rajta, hogyan lehetne szépen megcsinálni. Az első paripánál színtelen kontúrt használtam, ezért is döntöttem úgy, hogy itt is ezt fogom, de csak a körvonalait rajzoltam meg. A színénél az ijesztett meg, hogy barna. Hogy lehet a barnának 20féle árnyalata? Bár ez badarság, nem is tudom miért rémültem meg, hiszen minden színnek van 20féle árnyalata! Hogy szép legyen, csillogjon kevertem bele egy kis narancssárgát és valami iszonyúan jó színkotyvalékot kaptam, ezt kentem a lóra nagyon sok rétegben és ezt is sötétítettem, illetve sima barnát világosítottam színtelennel, amit még használtam hozzá. Ne kérdezzétek mennyi réteget sikerült felkenni 15-nél abbahagytam a számolást. Ami még kihívást jelentett az a szeme. Nem kis időbe került mire az élet szikráját felfedezni láttam benne, de sikerült (szerintetek?), remélem nektek is tetszik és a kislánynak, aki kapja sok boldogságot hoz majd.

Cél: Közös kiállítás

A lányokkal az Üvegfestők klubban (Üvegfestők klub), úgy tervezzük, hogy csinálunk egy közös kiállítást. No nem az összes tag, hanem 14-én.

Első lépésként úgy gondoltunk, hogy összehozunk egy promós anyagot, amivel aztán lehet házalni. Erre azért van szükség, hogy mégis kapjon egy kis ízelítőt az a bizonyos illető aki ezt megnézi, mivel nagyon sokan azt gondolják, hogy az üvegfestés az, amit otthon a gyerkőccel csinálunk. Bár sokan vannak, akik így kezdik/kezdték, aztán a gyerek megunja, az anyukát meg úgy kell elzavarni a festék mellöl!:) Szóval a jelentkezők között van, aki már több mint 10éve fest és van olyan is aki 6hónapja kezdte. Van aki több rétegben, van aki egy rétegben, van aki fehér hozzáadásával, stb... Mondhatom, hogy szinte az összes technika fel lesz vonultatva, ami az üvegfestés területén alkalmazható.

Az izgalom nagy, reményünk határtalan!

Ha kíváncsi vagy a promós anyagra, itt megnézheted:


2010. május 14., péntek

Leltár

Bocsi, hogy eddig csak az üvegfestésről írtam, de most ezzel a kiállítással kapcsolatban még sok az élmény.

Szóval mint írtam, nagyon pozitív visszhangja volt. Mostanában nem is festettem sokat, nincs kedvem, ihletem. De ezt a "nem sokat" most megosztom veletek.

2010. május 9., vasárnap

Megnyitó

A megnyitó nagyon jól sikerült, eleinte féltem, hogy a családon kívül nem lesz ott senki, de szerencsére nem így lett. Jöttek munkatársak, barátok és ismeretlenek!

Már egy órával előtte odamentünk, hogy minden szépen el legyen rendezve. Az eső szakadt, úgyhogy nem volt éppen rózsás a hangulatom és ez párosult az izgalommal, vajon mit szólnak a képeimhez, milyen visszhangja lesz?

Speaker csináltatott nekem egy kb.500 lapos vendégkönyvet, de lehet most keveset mondtam, és persze, hogy nem telt meg, hogyan is tellett volna!? Bár, azért jó páran írtak bele, csupa kedves, ösztönző dolgokat! És az utcán is meg-megállítanak régi osztálytársak, kollégák, hogy gratuláljanak. Egyszóval nagy lökés kaptam, mégiscsak jó amit csinálok, sok embernek tetszik és végre tudják, mit tudok!:)

A kiállítást Szmatona Anikó üvegfestő barátném nyitotta meg, neki több kiállítása volt már, úgyhogy rutinos már ebben!:) Ez úton is szeretném neki megköszönni, hogy elvállalta ezt a nem éppen könnyű feladatot. De beszéljenek helyettem a képek.

Related Posts with Thumbnails