2010. augusztus 31., kedd

Újabb gyurmázásaim

Elkészültem az új medálokkal.

Akkor lássátok:

2010. augusztus 27., péntek

Játék moonsafarinál!!!

Moonsafari szülinapi játékot hirdet!!!


A nyeremény egy gyönyörű nyaklánc és egy édes kis füli! A részleteket itt találod:

moonsafari

2010. augusztus 25., szerda

Fekete-bronz medál

A fehér-kék medálon felbuzdulva, készítettem még egy hasonló medált.

Itt fekete gyurmát használtam, sárga gyöngyökkel. Sajnos a kép minősége nem a legjobb, de talán így is kivehetőek a virágok, levelek, indák. A domború részeket most nem pigmentporral hangsúlyoztam (nincs bronz színűm), hanem szemhéjfestékkel. Tudom ez nem a reklám helye, de elárulom nektek ugyanolyan jól használható, mint a pigment. Azt viszont nem tudom, hogy olcsóbb-e, de mindenesetre ha a szememre nem kenem, legalább felhasználom valamire. Kis tégelyben van, por formában és évekkel ezelőtt vettem az Avontól, már ki akartam dobni, mert lehet az évek alatt "megromlott", viszont így felhasználva biztos nem árt az egészségnek. Nekem tetszik az a hatás, amit sikerült elérnem vele.







2010. augusztus 24., kedd

Csinálom és csinálom

Eddig inkább medálokat készítettem, üvegfestéssel és gyurmával. Most más nézőpontból közelítettem meg ezt a gyurmás témát, hiszen rengeteg mindenre lehet használni. Ékszereket, kulcstartókat, mobil- és táskaékszereket, gombokat, füzetborítókat, mécseseket, figurákat, stb. lehet belőle készíteni. Igazából ez az az anyag aminek tényleg a saját képzeletünk szab határokat.

Itt láthatjátok első elkészült fülbevalómat, lesz több is!:) Mivel én a hosszú, lógós fülbevalókat részesítem előnyben, ezért megpróbáltam valami hasonlót készíteni. Amint látjátok, raktam rá virágot, gyöngyöt (gyurmából készültet és rendeset), muffint és egy nyalókát, de lehet rózsaszín jégcsap is, ha úgy jobban tetszik. Körülbelül 10cm a hosszúsága, és ami meglepett, mikor beraktam a fülembe egyáltalán nem volt nehéz, mert megvallom őszintén ettől tartottam leginkább.

A másik amiket még készítettem az a kulcstartók. Nem csak hamburgerest és szendvicsest, hanem fekete bárányt, bocit, motort, de sajnos róluk nem készült fénykép és a család szétkapkodta. Azért remélem ezzel is beéritek.:)

Egyenlőre ennyi, ötlet viszont rengeteg van, csak a megvalósításra várnak, úgyhogy türelem, mert jövök még!

2010. augusztus 23., hétfő

Lapos nem lapos

Pár bejegyzéssel ezelőtt írtam a lapos és nem lapos medálról, és megígértem, hogy megmutatom miről is beszéltem. Nos az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!

Ő lenne a lapos. Millefiori technikával készítettem, bár nehezen észrevehető, mégpedig azért, mert fekete gyurma alapra helyeztem egymásra a millefiori karikákat, majd hengerrel lesimítottam. A felső és alsó sarka nem sikerült fényesen, ezért kipótoltam egy kis narancsos-sárgás egyveleggel, és végül megbolondítottam egy kis csillámporral. Ez lett a végeredmény.




Ő pedig a nem lapos. Fehér alapra raktam rózsát, kálát, indákat, leveleket. Amint látjátok gyöngyöket is szúrtam bele, igen szúrtam. Ezt úgy csinálom, hogy egy vékony drótszálat átvezetek a gyöngyön, s összefonom a drót két végét, majd levágom a kellő hosszúságra és beleszúrom a gyurmába. Eddig ez a módszer bevált, még egy gyöngy sem estett ki!:) És végül, mielőtt kiégettem volna, ezt pigmentporral kentem be, hogy jobban láthatóak legyenek a virágocskák.

Mindenki döntse el maga, melyik tetszik neki jobban!


2010. augusztus 14., szombat

Gólya, gólya, gilice

A héten egy kicsi gólya szállt le a kertünkbe. Mi a házban voltunk, csak arra lettünk figyelmesek, hogy a kutyák nagyon csaholnak kint. Érdekes látványt nyújtott, a kutyák kb. 50cm-re ugadtak a gólyától, az meg kelepelt szárnyait kitárva.
Sajnos nem sikerült lencsevégre kapni ezt a pillanatot. Itt már észrevették, hogy ott vagyunk mi is és elindultak felénk. De a "gólyánk" így sem akart elszállni, most már a kutyáktól nem zavartatva elkezdett sétálgatni. Aztán útját állta a kerítés, amivel nem sikerült megbirkóznia, mindig beleütközött.

"Kicsi szám" mindent elsöprő bátorsággal sietett a megmentésére. (Ez nagy tett attól, aki még a tyúkoktól is fél.) Megfogta, felemelte és a kis kelep átlibbent a szomszéd kertjébe, ahol nincs kutya és jó nagy kerítéstelen terep várta. Egy ideig figyeltük nem sérült-e meg, tud-e repülni, de szerencsére sértetlenül megúszta ezt a kis kalandot.


Megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam ezeket a jámbor vérebeket.

Első kutyánk, Molly, a német juhászkutya. Már három éve tagja a családnak. Szófogadó, játékos, barátságos szuka.


A másik kutyus, Dorka, egy roppant eleven kis beagle. Két éve van velünk, ő már kevésbé szófogadó. De barátságos, játékos, hízelgő és ha valami rosszaságot csinál, kinek van szíve haragudni rá?


2010. augusztus 10., kedd

Gyurmás medálok


A sárkányok után ismét medálokat csináltam, ám most nem üvegfestékkel, hanem gyurmából készültek az ékszerek. Ezek már Cernit márkájú gyurmából készültek, beszereztem normál és gyöngyház fényűt. A normállal nagyon jó dolgozni, nem ragad annyira, mint a Formi, de a gyöngyházas egy rémálom! Ragad mindenhez, de leginkább a kezemhez csak oda nem ahova kell! Pedig már minden tippet kipróbáltam, hűtő, hideg vizes kézmosás, de csak ragad! Azt hiszem nem "kopik" el olyan hamar, mint a többi.:)

A zöld szitakötő medálon lévő virág készült gyöngyházas gyurmából, nem is vittem túlzásba, pedig többet terveztem rá. A szitakötőt bélyegzővel nyomtam rá, majd bekentem zöld pigmentporral, hogy szépen látszódjon, s végül rákerült a virág is és a kis gyurmagyöngyök. A virág közepébe pedig, "igazi" gyöngyöt tűztem. Az akasztót szerelőpálcikából hajlítottam meg hozzá és még mielőtt bármi rákerült volna a szívecskére, bele is nyomtam. Ez azért fontos, mert ha akkor tűzöd bele a medáltartót, ha már kész a mű, akkor a "nyomorgatástól" könnyen deformálódik az egész. És ez lett a végeredmény!:)

Ő lenne az én kis esztelen csigám! Az ő készítésénél már szükségem volt egy kis segítségre. A netről nagyon sok jó ebook-ok lehet letölteni, amik magát a gyöngy, ékszerkészítés folyamatát mutatja be képek segítségével. Ez azért fontos, mert ezek a könyvek általában angol nyelvűek, de a képek alapján is könnyen "eltalál" az ember. Egyszóval a csiga-biga könyvből készült! Itt magát a gyurmát szúrtam át egy fogpiszkálóval, majd hurkapálcával szélesítettem a lyukat, hogy a bőrszálat át tudjam vezetni rajta. Itt viszont látszik a nyomorgatás, ami akkor keletkezett, mikor a likat csináltam. Megpróbáltam javítani a helyzeten simogattam, lapítgattam, kerekítgettem, de csak nem akarta az igazságot, ő ilyen akart maradni, hát hagytam!

2010. augusztus 3., kedd

Sárkány project

És itt van a többi:



Related Posts with Thumbnails