2010. július 10., szombat

Buborékfa


Az elmúlt időben nem sokat festettem. Itt a nyár, meleg van és hát 30fokban kinek van kedve festeni egy tetőtéri szobában?:) De ne csüggedjetek, azért hoztam egy képet!

Ezt a képet a következőképpen festettem.

Először a hátteret pingáltam meg, ami egyszerű feladat volt, bár azt gondolná az ember, hogy a girbe-gurba fácska miatt nem lehetett egy egyszerű mutatvány! De jelentem, az volt, főleg azért, mert nem foglalkoztam azzal, hogy a fára is jut egy kis "anyag" a háttérből, sőt direkt így csináltam. Hogy miért? A válasz a következő: magát a fát egy másfajta festékkel festettem, mint a hátteret és ez a réteg "felszedte" az alatta lévőt, ezzel egy olyan hatást sikerült elérni, mintha a fa kérgei emelkednének ki a képből, és ez az egyik, amivel próbáltam elérni a 3D-s hatást. A másik, amivel szintén ezt a hatást erősítettem, hogy míg a háttérbe nem kevertem fehér színt, a fa és a buborékok, valamint a kis fehér és rózsaszín foltok festésénél bőven használtam, hogy "kiemelkedjenek" a képből! És íme a végeredmény!

Egyet még megosztanék veletek. Ezt a képet az egyik ismerősöm ajándékba szánta egy jó barátjának, de sajnos ez a barát nem mondhatja a magáénak, ugyanis annyira megtetszett neki, hogy megtartotta magának! Vajon mit kaphatott az a jó barát ajándékba?

3 megjegyzés:

GloriArt írta...

hát ez is nagyon tetszik!:)

KinGlass írta...

Szép ez a fa nagyon:)

Anika írta...

Köszi:)))

Related Posts with Thumbnails