2010. július 22., csütörtök

Süthető gyurma

Az új szenvedély! Remélem lesz annyi türelmem, hogy csodálatos ékszereket készítsek millefiori technikával! De ez egyenlőre csak álom.

Szóval, már egy ideje, hogy "rátaláltam" a süthető gyurmára és nagyon megtetszett ez az anyag, valamint azok az alkotások, amiket ezzel lehet létrehozni. És végre a hét elején hozzájutottam magához a gyurmához is! A helyi papír-írószer boltban bukkantam rá a Formi márkájú gyurmára és meg is vettem. Mivel ez a millefiori technika nem kis tapasztalatot igényel még "csak" sárkányokat "alkotok", hogy megismerjem, megtudjam a jó és rossz tulajdonságait. De valószínű nem maradok ennél a márkánál, mivel elég kis kiszerelésben van, bár biztos van nagyobb is csak nem elérhető közelségben. Szóval a két "nagy" közül fogok választani, Fimo vagy Cernit. Hogy melyik? Fogalmam sincs...de ami késik nem múlik, addig is sokasodnak a sárkányaim!:)))

Ő lenne az Első!!!

Azóta már nyolcan vannak és ahogy elnézem ez a szám csak nőni fog!:) Bár azóta csináltam három medált, az egyik domború a másik kettő lapos. Most biztos azt gondoljátok, miről beszél ez a lány? De ha lesz kép róluk megmutatom őket és tudni fogjátok miről is hablatyolok.:) És persze a többi sárkányt is megmutatom, mindegyiket úgy alakítottam ki, hogy medálnak lehessen használni. Itt a két szárnya között van a bőrszál, de van olyan is ahol magába a kis tűzokádóba nyomtam a medáltartót és úgy sütöttem ki vagy meg (nem tudom a gyurmával hogy szokás, ki vagy megsütni).

Szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani egy "közösségi" blogot, itt sok mindent megtudhattok a süthető gyurmáról, praktikákról, technikákról, illetve a blogból el tudtok jutni a fórumra is, ahol tudtok kérdezni a nagyoktól. Egy szó mint száz, jó kis oldal csak a javunkra válhat:

Mindent a süthető gyurmáról

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails