2011. március 21., hétfő

Az első

Igen, ezek az első olyan darabok, amiért is elkezdtem gyurmázni! 
Még mikor csak gondolatban fogalmazódott meg bennem, hogy süthető gyurmából szeretnék ékszereket készíteni, francia oldalakon, blogokon láttam ilyen típusú csodákat. Igazából ez a fajta felhasználási módja ragadott meg a gyurmának.

S most láttam elérkezettnek az időt, hogy bele merjek vágni az elkészítésükbe. Rengeteget lógtam a világhálón, keresve ezeknek a kis gyöngyöknek, virágocskáknak az elkészítési módját. A Youtube-on találtam is számtalan olyan kis videot, ami a millefiori elkészítését mutatja be. Ha ezerszer nem néztem meg őket, akkor egyszer sem! De mint minden téren itt sem egyből ezeknek az elkészítésébe vágtam bele. Legelőször megtapasztaltam egy-két alapvető fogást, színkeverést, majd ők következtek.

Egyenlőre barna-menta-fehér színekkel dolgoztam csak, de mindenféleképpen lesz még jó pár színkombináció.
Mindenesetre, teljesen igaz az a mondás, hogy az ember állandóan változik. Eme millefiorikat kutatva nem csak virágokat találtam, hanem arcokat, állatokat is. Ezen utóbbiak nem nagyon tetszettek egészen addig, míg el nem készítettem én is az első virágocskámat, ma már azon a véleményen vagyok, hogy remélem egyszer lesz bátorságom, arcokat, állatokat (főleg a pillangók tetszenek) is csinálni.


De addig is itt vannak ezek a remek gyöngyök, mindenféle formában, valamint készítettem négyzet és téglalap alakút is. Őket már inkább medálnak nevezném. Az elkészítésük annyiban változik a fent láthatóktól, hogy itt több virág van egymáson, mondhatnám úgy is, hogy virágmező medálok.:)

És végül, de nem utolsó sorban itt vannak a rudacskák, amiből ezek a szépségek születtek:


5 megjegyzés:

Suada77 írta...

Ezek csodálatosak lettek. :) Megalike :)

Anika írta...

Köszi, muszáj fejlődni, újítani!:) Látom te is alakulsz.

GloriArt írta...

én csak itt nézelődök...és ezek nagggggyon-nagggyon tetszenek!:))))

Kaccat írta...

Ó ezek nagyon-nagyon szépek, a színek pedig külön telitalálat!

Halász Csilla írta...

szuper...látom jó kezekbe került a gombjaim sorsa...azok a gyöngyök hmmm meg a négyzetek..aaaa
nem is tudnék választani..:))

Related Posts with Thumbnails