Munkamenet:
- A gyurmamaradékot összegyúrom, s tésztanyújtó gépen kinyújtom. Az így kapott gyurmába belenyomom a drótos gyűrűalapot, hogy a gyűrűnek megfelelő méretű gyurmát tudjak levágni.
- A méret tudatában bármilyen, nekünk tetsző formát tudunk létrehozni. A levágott darabka közepére teszek egy hústüskét, amit csak akkor veszek ki a gyűrű "kőből", amikor már kisütöttem.
- Az előzőekben készített színátmenetes gyurmából vékony hurkát sodrok és egyforma méreteket vágok belőle, majd az alapra helyezem.
- Mivel oldalról nem nyújt valami szép látványt, egy vékony gyurmaszalaggal körbeölelem az egész kreációt.
- Elkészült a gyűrű "kő", mehet a sütőbe.
- A gyűrűalaphoz mérem a már kisütött "követ".
- Kúpos fogóval behajlítom a gyűrűalap egyik szárát.
- Majd a másikat is, merőlegesen az elsőre.
- A szárakat körbetekerem 0,4mm-es dróttal, belehelyezem a "követ", itt már a hústüskét kivettem, s a helyén tátongó lyukon keresztül a 0,5mm-es dróttal az alaphoz rögzítem.
- Miután rögzítettem, a drótvégeket behajlítom és el is készült a gyűrű!
Itt pedig a végeredményt láthatjátok:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése