2012. szeptember 9., vasárnap

Váza

Mondhatnám azt is, hogy vissza a természetbe. Ez a váza számomra szemet gyönyörködtető, az egyszerűsége, természetessége miatt. És ami még nem volt utolsó szempont, hogy otthon, házilag is könnyen elkészíthető!

 Nem kell más hozzá, mint:
  • Faágak, gallyak
  • Egy darab vászon (ami befed egy befőttesüveget)
  • Madzag
  • Fűrész vagy metszőolló
  • Befőttesüveg
  

  1. Irány a természet és gyűjtsünk ágakat! Majd ha már megvan a kellő mennyiség, egy fűrész segítségével (ha nem annyira vastagok egy metszőolló is megteszi), vágjuk őket egyenlő hosszúságúra.
  2. Ha ezzel készen vagyunk fektessük őket sorban, egymás mellé és egy jó hosszú madzaggal kezdjük őket szépen összekötözni.
  3. A kötözést alul és felül végezzük el, mindaddig míg akkora sort kapunk az ágakból, hogy azok körbeöleljék a befőttesüveget. Fontos, hogy a madzagot ne vágd le! Hagyd lógni!:)
  4. Az üveget egyszerűen befedjük a vászondarabbal. Ez azért fontos, mert a gallyak girbegurbasága miatt kisebb-nagyobb réseken át látni lehet az üveget. Persze, ha direkt ezt szeretnéd, akkor nem is kell a vászon. Vagy esetleg a befőttesüveget befested valami élénk színnel, mondjuk pink vagy türkizkék, akkor egy kis modern hatást viszel az egészbe, s szerintem úgy is megállja a helyét az asztalon, ablakpárkányban.
  5. Fogjuk a kis ágakból kötözött "kerítésünket" és szépen körbefogjuk vele az üveget. Most fontos a lelógó madzag, mivel azt átfonod a legelső faágon és összekötöd őket. És el is készült a vázánk!
Ideális kézzel készült, alacsony költségvetésű, mégis mutatós ajándék!
Ha te is elkészítetted, kérlek küldj róla egy képet!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails