



1. Az alapokat (fehér, rózsaszín, magenta) tésztanyújtóval a megfelelő vastagságúra nyújtottam.
2. Ráhelyeztem a kinyomtatott mintát, majd hagytam állni 24órát.
3. 24óra elteltével levettem a papírt a gyurmáról és voálá, a minta ottmaradt az alapon.
4. Tetszőlegesen körbevágtam a mintát, figyelve, hogy a mérete megfelelő legyen egy medálhoz. (vigyázni kell nehogy hozzáérj az átvitt képhez, mert könnyen a kezedre kerül át a kép)
5. A fekete alapot a megfelelő vastagságúra nyújtottam, majd ráhelyeztem a mintás, formára vágott gyurmákat, s a fekete alapot úgy vágtam le, hogy legyen az egésznek egy kis szegélye.
6. Kialakítottam a medáltartót. Ezt úgy készítem, hogy a medál tetejénél az alapgyurmát nem vágom le, csak addig, hogyha visszahajtom fedje a felső gyurmaréteget, majd egy hurkapálcát dugtam az így kialakult résbe, hogy sütésnél nehogy összeessen.
7. Fekete gyurmából még csináltam rá kis "gilisztákat", amiket össze-vissza rakosgattam egymásra, direkt azért, hogy kuszának tűnjön.
8. Kiégettem őket, majd miután kihűltek bekentem őket lakkal, ezért olyan szép fényesek.
Hát röviden ennyi.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése