2010. augusztus 14., szombat

Gólya, gólya, gilice

A héten egy kicsi gólya szállt le a kertünkbe. Mi a házban voltunk, csak arra lettünk figyelmesek, hogy a kutyák nagyon csaholnak kint. Érdekes látványt nyújtott, a kutyák kb. 50cm-re ugadtak a gólyától, az meg kelepelt szárnyait kitárva.
Sajnos nem sikerült lencsevégre kapni ezt a pillanatot. Itt már észrevették, hogy ott vagyunk mi is és elindultak felénk. De a "gólyánk" így sem akart elszállni, most már a kutyáktól nem zavartatva elkezdett sétálgatni. Aztán útját állta a kerítés, amivel nem sikerült megbirkóznia, mindig beleütközött.

"Kicsi szám" mindent elsöprő bátorsággal sietett a megmentésére. (Ez nagy tett attól, aki még a tyúkoktól is fél.) Megfogta, felemelte és a kis kelep átlibbent a szomszéd kertjébe, ahol nincs kutya és jó nagy kerítéstelen terep várta. Egy ideig figyeltük nem sérült-e meg, tud-e repülni, de szerencsére sértetlenül megúszta ezt a kis kalandot.


Megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam ezeket a jámbor vérebeket.

Első kutyánk, Molly, a német juhászkutya. Már három éve tagja a családnak. Szófogadó, játékos, barátságos szuka.


A másik kutyus, Dorka, egy roppant eleven kis beagle. Két éve van velünk, ő már kevésbé szófogadó. De barátságos, játékos, hízelgő és ha valami rosszaságot csinál, kinek van szíve haragudni rá?


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails